En tanke till Norge

2011-07-24 @ 21:19:04 Allmänt | Kommentarer (0)
Kan inte förstå att jag inte skrivit här på en vecka!? De har hunnit hända mycket på en vecka iallfall!
I luleå förra helgen hade vi det jätte roligt och trevligt, blev rätt mycket shopping förståss.
Denna helg har också varit rolig på trästocks, dock suger de att de är så dyrt att gå in på campingområdet? Man vill ju in och hälsa på dom man känner men inte orka man pejja 300 spänn för det inte!

Min kära mor har hunnit fylla år i veckan! Pooosaarn =)
Hon fick ett litet modernt akvarium av pappa så nu ska vi köpa fiskar :D





De räcker inte med att de är en 6 årig flicka från norge höll på drunkna här på vitbergsbadet, Amy winehouse dör, och sen katastrofen I Norge. Så många oskyldiga ungdommar som sköts till döds. Tänk vilken mardröm ? de skulle lika gärna kunnat hända här? Det låter som en skräckfilm. Kan tänka mig hur dom löpte för sitt liv. Och att sen känna ett skott i ryggen, eller i huvet och se sina kompisar falla till döds. De är inte sant alltså. Hur kan EN enda människa såra så många människor samtidigt, förstöra så många liv samtidigt?. Det är ofattbart tycker jag. Vad en enda person kan ställa till med, om den vill? och den lyckas? näe huwa. Han borde inte förtjäna att få sin såkallade "dagbok" publicerad över hela världen. Den han suttit och skrivit i 9 års tid. Den borde brännas upp framför hans ögon.

Sommaren är underbar, man lär känna så mycket nytt folk, de är roligt. Finns inget bättre än sommaren :) man är så glad och det är så ljust och man är pigg. Längtar inte tills de blir vinter, man kliver upp kl 05.00 och de är kallt på golvet och mörkt. Snart är sommaren slut, igen? En utlandsresa väntar.

Jag har börjat få halsont ännu en gång, jag måste ha nått fel, har halsont varje månad tamme fan. De här går ju inte, de går ju inte sjunga snart känner jag , jag försöker vila rösten men de är inte så lätt.

Imorgon blir de jobb, sen eventuellt köpa ny mobiltelefon, sen beställa tid hos kiropraktikern, mitt ena nyckelben sticker ut! Har sjukt ont i högra axlen och jag börja förstå varför :P

Luleå

2011-07-15 @ 23:35:51 Allmänt | Kommentarer (0)
Imorgonbitti bär de av till LUleå med cissi för lite shopping och sen partajJ :DHöreeZ :)!




JAG DANSAR ALDRIG NYKTER - KARAOKE

2011-07-13 @ 22:25:43 Allmänt | Kommentarer (1)
När jag var liten var jag rädd för gamlingar minns jag. Jag grät när jag såg en gamling som gick mot mig eller som ville röra mig eller prata med mig. Det höll faktiskt i sig  väldigt länge konsigt nog. Sen fick jag för mig att vara rädd för äldre som fått puckelrygg, jag hade som en slags skräckbild/dröm i huvet av en häxa som jagade mig med puckelrygg, runt grönt hår och som jagar mig runt kvarteret.

Det obehagliga med denna dröm tycker jag är tempot i drömmen. Jag löper i sinne, och häxan bakom mig är så satans hetsig och galen och skriker HIahiahiahia!!!och det går fort för henne och jag känner hur hon rör mig bak i ryggen, riktigt sådär hettsig!!! och för mig går de jätte sakta fast jag tar i allt jag kan! Sen just när jag ska öppna en dörr till ett hus någonstans i kvarteret, så tar hon fast mig JUST när jag tar i handtaget! och då vaknar jag!! :O
uuuch så hämsk dröm, har drömt de flera gånger, och även när jag var liten.

Konstigt nog så börjar jag jobba inom vården, med äldre. Trodde för de första att jag aldrig skulle kunna ta ett sådant ansvar, men det gjorde jag. Och jag märker att jag kan, jag kan ge medicin och allt sådant. Kan jag, kan ni ?
Har många kompisar som är arbetslösa och jag tycker att man ska söka inom vården / hemtjänsten om man har möjlighet och om man inte har något annat för händerna. Det är " inte min grej" så sa Cecilia också innan jag tjatade sönder henne att söka. Och vet ni ? hon trivs HUuuur bra som helst. Precis som jag. Och jag kan säga er, hon var skeptisk!! :)

Jag menar, man får tänka lite att man får ta de man får. Och sen att, de finns mycket jobb inom vården, och det behövs! dom behöver verkligen hjälp! tänk själv när ni blir gammal, vad ni skulle uppskatta att få hjälp.
Jag menar detta är absolut inte mitt framtida jobb, men de är något för stunden medans jag bor här i skeå. Och nu känns de nästan som att man börjar känna sig så trygg att de känns JOBBIGT att börja på ett NYTT arbete nu när man lärt sig allt i stort sätt.


Som sagt farbror har gift sig nu och de var ett trevligt brölopp, både thailändskt och svenskt bröllopp, väldigt annorlunda må jag säga!
Vi var vell kring 100 personer på Norrhammar skolan, de var den VARMASTE dag jag någonsin känt! haha, tyckte så synd om killarna som var tvugna ha svarta kavajer och skjorta och slips och hela kittet! Var riktigt fuktigt på lördagen!

Jag tänkte dela med mig av när jag sjöng karaoke, haha..jadu, de är nästan så man blir generad när man ser på sig själv. Dans, sång och fylla!  vet INTE om de är så bra kombination egentligen!...lr i fortsättningen...man tappar lite omdömet om hur låten går.

Ja som sagt, man behöver ju inte diskutera mina sjuka moves jag gör med foten ibland och inte heller den sjukt fula wailingen som inte alls passar in i slutet! hahahaha. Men KUL var de då! :) karaoke is the shit!!




12 Juli

2011-07-12 @ 22:07:54 Allmänt | Kommentarer (0)
Godkväll! Vill börja med att tacka Madde och niklas för att ni tycker att min blogg var intressant =) Kul att höra :)!
Har nämligen inte hunnit lägga ut nån video när jag sjunger eftersom jag jobbar för fulla och kommer inte hem förrän halv 10. Spec när man jobbar dubbel pass på en dag, då är man helt slut och vill inte sitta och rackla med datorer inte:) haha.
Imorgon slutar jag tidigt så får ta mig i kragen och lägga ut nån, ljudet är förståss inte lika bra som en inspelning men man hör ju lite iallfall :)

Igår såg jag något så fruktansvärt sorligt!! Kan ni tänka er!
Jag och petra på mitt jobb gick längs en gångväg, vi mötte en bil som körde sakta mot oss..sen helt plötsligt flyger det en liten gullig fågel mitt framför bilen, i däckhöjd...sen helt plötsligt sögs den typ in under däcket, och på 2 sek så var den död :O ? helt mosad mitt framför näsan! när den JUST hade levt! näe jag kan inte förstå fy vad hämskt de var ... hehe, så ja vi tog en annan väg!




Har även hunnit med lite shopping! jag som trodde att jag skulle hålla mig denna månad men, så blev de inte, och på lördag bär de av för shopping och party i luleå!:)

Det är klart att jag köpte detta DANCE linne när man varit dansare! Eller älskar ju att dansa än men! Jag köpte en i röd! Men har en svag känlsa av att jag kommer använda den typ, 1 -2 gånger sen kommer jag vara less, för att man kommer se så många andra i samma linne, då är de inte lika speciellt med de dära " Dance" längre haha :)!





Lite smycken följde med hem :)




Köpte 2 ear cuff! denna bild är lånad från google. Jag kan som inte bestämma mig om de är snyggt eller fult. De är typ fult, men ändå lite coolt? Vet inte när jag ska använda den, kanske när jag vill känna mig lite " cool" här hemma haha! vet inte om jag vågar använda den ute men, aja bra att ha iallfall:)






Denna sommarväska från second hand:)





Denna ståtliga och vackra staty från BIBO. Denna var den sista. Dom hade bara tagit hem 4 st så denna lär man vara lite ensam om iallfall :) 330 kr, jag tycker de var bra pris!!
Vill bara ha en lägenhet nu att peta in den i!!






Detta konstverk fick mamma av mormor och morfar i förskott som födelsedagspresent :)




Nu blir de kvällsfika! NI som inte provat detta! Gör det! Det är beroendeframkallande och rå gott!
En husmans, smör, purjolök hackat i småbitar över heela mackan, och sen en ostskiva över! MMMMMMMMMMM så gott =)  Imorgon öppnar jag på jobbet =) så Godnatt!







Giftemål

2011-07-10 @ 20:03:14 Allmänt | Kommentarer (1)
I helgen har de varit partaj från alla håll och kanter höll jag på säga. På fredagen blev de poolparty igen med massa trevliga människor, och på lördag var det bröllop med nära och kära.

Skulle som sagt sjunga på bröloppet ,var så nervös att rösten skulle spricka eftersom jag hade så ont i halsen, och den gjorde de på första låten PINSAMT, men annars gick de bra! De var på dom höga tonerna som de blev kämpit kände jag.
Kan lägga ut nån video imorgon kanske :)

Idag hann vi även vara på picknick med släkten, vi har besök från stockholm så man ska passa på att umgås! HÄr är lite bilder från helgen!

Min farbror Urban som Gifter sig med Jan :) Eller Jen :)

























Poolparty :)








Underbar kväll

2011-07-07 @ 23:50:57 Allmänt | Kommentarer (0)

Vilken underbar kväll jag spenderat med min kära släkt. Det var så länge sen jag var i carries stuga i klutmark. Åkte dit med mors fars direkt efter jobbet, och där bjöds det på surströmming och tårta :) SVIN GOTT!!!!! Vill ha mer nu !
Skrattar fortfarande åt en sak. Jörgen, carries farsa pratade om en häng-ränna, en sådan där som hänger runt huskanten för att regnet sedan ska rinna ner i stuprännan.

Sen frågar jag : duu, vad sa du, vart var den där Ränn-hängan?

HAHA, så jäÄÄvla kul, jag ska aldrig sluta skratta! Sådan humor har jag!
Ni förstår vell skämtet? RÄNNhänga? haha de låter ju som det hänger nått i nåns röv! i rännan! häng -ränna! fyfan! såå kul :D


iallfall, tänk om de fick vara sådant väder lite oftare ? jag hoppas de håller i sig ett tag , hade GÄRNA vilja hinna bada något i sommar.

Imorgon på fredag, kan de hända mycket, impuls saker, eventuellt shopping, eventuellt pizza hos cissi, eventuellt malå, eventuellt POOLPARTY!

Lördag, den stora dagen, jag ska sjunga på min farbrors bröllop, kommer vara väldigt mycket folk, och texten sitter inte rikigt än :O ..................... Och naturligtvis börja jag känna av halsont ikväll, IGEN!..hoppas bara att de är nå tillfälligt för idag:O annars äre INte bra :)

Ska sova nu, ska upp kl. 05. byes bajs :)


Sommarmaten, oja :)


Att stå på egna ben, att bli stark.

2011-07-06 @ 23:29:59 Allmänt | Kommentarer (0)
Som jag sagt förut så är de väldigt viktigt att VETA att man KAN stå på egna ben, att man MÅSTE kunna det. Att inte bli beroende av någon annan. De har jag varit.
Tex i ett förhållande, men även av vänner. Jag tror ofta att jag inte klarar av saker, fast jag vet att innerst inne så kan jag lära mig något nytt, precis som alla andra, de är bara de att, ibland tror jag inte att jag fixar saker innan jag provat..
Jag är den där personen som alltid har följt med strömmen om man ska utomlands och jag har ingen aning var jag ska gå jag bara följer efter alla andra, och tex när man gick skola och de var orientering, så följde jag efter alla andra, jag han som aldrig tänka efter själv, utan jag hade redan bestämt mig för att jag "fixar inte det här" jag kan inte de här" alla andra är bättre.

De är lixom en sida av mig, men som jag utvecklat sen jag gick ut skolan. När man börjar jobba och så, då måste man göra allt själv och tro på sig själv, och då fixar man allt?

Men de är andra bullar när de handlar om saker som jag älskar att göra, och vet att jag kan göra. Då vågar jag kliva fram och visa vad jag går för.
Tex när jag spelade fotboll, tänkte jag bara: krossa. De fanns ingen nåd,  ja de gällde väll alla sporter som jag tränade. Ibland blev jag nästan rädd för mig själv :P! Älskar att tävla. Har hela mitt liv velat gå boxning eller rygby. Men jag vågade aldrig börja boxning sen min käke blev sparkad ur led. För den är typ " lös" ;P hehe.

När jag sjunger, eller dansar, så tänker jag alltid innan " jag kan, jag vill , jag vågar" då får jag nån slags adrenalin kick som gör att de känns super bra! prova de, ni som är nervös inför något! :)


Svar till Carola: om otrohetsgen

Bra skrivet, precis så där känns det bara av att höra ordet. Jag förlät och gick vidare, men man glömmer aldrig och det är lika jobbigt att tänka på de nu som för 2 år sen. Och man är orolig över att de ska hända igen. Fel att bara hålla sig till den man är med!!??
Skrämmande statistik det där, oavsett gen eller inte.
Hoppas du slipper uppleva det (igen? om jag förstod rätt).
Ha de gött/ En som bara snubbla förbi din blogg och reagerade :)

Svar: Ja de är så, det är ett sår, ett djupt sår som sitter kvar helt enkelt. Det är värre än vad man tror, dom som inte upplevt det, vet inte.
Jag förlät också och fortsatte i samma förhållande, och man tänker på det hela tiden, man glömmer det inte, varje gång man kysser personen så tänker man på det, de är klart att de finns bättre och sämre perioder då man tänker på det mer eller mindre. Men som du säger, man är HELA tiden rädd att det ska hända igen , och det tar på ens krafter, på ens självfötroende.
Ja jag hoppas jag slipper vara med om det igen. Hoppas att du inte behöver uppleva det igen heller!
Tack för din kommentar och välkommen åter :D / Julja




Svar till Kille som bryr sig: om otrohetsgen

Otrohet tar fruktansvärt ont, jag var ungefär där du var Julia - 4 års förhållande och min flickvän bedrog mig med sin chef, varje kväll hon jobbade över. Sedan tog hon hem honom när jag var borta. Vi hade ett ärligt förhållande - men hon berättade allt när det redan var försent. Den skadan hon orsakade mig har inte riktigt läkt än idag. Svårast är att lita på en ny pojk/flickvän, allt från att han/hon fortfarande umgås m sina ex, till när han/hon ska ut och festa. Är han/hon då otrogen? Hjärnspökena från förr gör sig påminda. Sedan kommer frågan om och om igen. Varför dög jag inte åt honom/henne, varför räckte jag inte till, vad hade den andra som jag inte hade? Du har säkert känt likadant, Julia.


Svar: Det är som du säger, man TROR att man har ett ärligt förhållande. Man litar på sin partner. Man tror att allt är bra. Men sen är det inte det?, och varför?
Så tragiskt, jag förstår att det gjorde ont!..
Jag har känt precis likadant som du har, hjärnspökerna är naturligtvis kvar, men man måste försöka lita på sin nya partner om man skaffar en, tills den personen visar motsattsen, kanske att man berättar vad man varit med om så att han/hon vet hur man tänker kring sådant.
Som du säger är det en skada, en skada på hjärtat som alltid kommer sitta kvar, de är vad jag tror ialfall. För man sjönk faktiskt till botten på alla sätt och vis.
Jag har precis samma tankar som du har, så du är inte ensam. Och att de som blivit drabbade av otrohet, blir ofta mer svartsjuka i framtiden. Och de är vell såret som sitter kvar antar jag. Men det är något man får arbeta med..
Just dessa frågor.
varför dög jag inte?
gjorde jag något fel?
Kunde jag ha gjort något annorlunda?
skulle jag ha färgat håret, kanske bytt klädstil?!
VAD hade HON/HAN som inte JAG hade?

MAn känner sig ensam när man sitter i en sådan sits, men jag lovar, man har lärt sig mycket, man tar med sig mycket erfarenhet, OCH.. man ÄR inte ensam måste man tänka.
Preics nu, är nån otrogen, nu, nu , nu , nu gör någon slut med nån. HELA tiden händer det. Så man är inte ensam! Man ska stå på egna ben, jag vet att jag har blivit stark, och kommer aldrig aceptera något sådant igen.

Låt inte en annan människa, förstöra en så fin människa som du är! Vi är värda bättre.
/ Julja


Musiken gör mig stark, den gör mig glad, där kan jag skriva allt jag känner och sedan sjunga det. Det finns inget bättre ?:)







Festivalen

2011-07-05 @ 00:16:54 Allmänt | Kommentarer (0)
Jaa, fort var de över. Festivalen. Var nykter torsdag och lördag. Fan vad tråkigt de var, man tycker ju att alla som är fulla är knäppa i huvet. Beteer sig som apor typ. Hahaha..näe , nog hade man vela ta sig något själv, men he gå ju inte när man ska upp och jobba :) Ordning, ordning!

Annars hade jag väldigt trevligt, dock finns de saker jag ångrar, men he får man leva med, jag är int ledsen inte! Jag har mina anledningar :)!

Onsdags hade jag impuls pool party här hemma, var riktigt trevligt, härligt väder osv :) Först var vi bara  5 tjejer, sen ploppa he dit 8 killar också :D Måste planera in ett nytt när man vet att det kommer ett högtryck!!













RSS 2.0